62 %
N
3.1 km/h
81 %
S
15.1 km/h
50 %
NW
3.4 km/h
S
8.4 km/h
79 %
N
2.3 km/h
10 %
NW
3.5 km/h

Δεν θα διακόπτεται το ρεύμα την περίοδο των εορτών του ΠΑΣΧΑ

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους οικιακούς πελάτες δεν θα διακόπτεται, λόγω οφειλής, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με την ΑΗΚ. Η απόφαση έχει ισχύ για την περίοδο από 22 Απριλίου έως και 1 Μαΐου και αφορά όλες τις οικιακές διατιμήσεις.

Η ΑΗΚ σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι με προσήλωση στην κοινωνική της προσφορά και με ευαισθησία απέναντι στις ανάγκες της περιόδου των εορτών, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου αποφάσισε και φέτος να μην διακόπτεται, λόγω οφειλής, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους οικιακούς πελάτες της.   

Οι οικιακοί πελάτες, στους οποίους έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος λόγω οφειλής, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση επανασύνδεσης σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ. 
Η αίτηση θα εξετάζεται σύμφωνα με τη δυνατότητα ένταξης του πελάτη σε σχέδιο αποπληρωμής.  

Σημειώνεται πως η ευνοϊκή απόφαση επανασύνδεσης δεν περιλαμβάνει εκείνους που έχουν κατηγορηθεί για παράνομη ενέργεια κλοπής ρεύματος.  

Διευκρινίζεται, επίσης στην ανακοίνωση της ΑΗΚ, πως οι πελάτες που έχουν σε ισχύ συμφωνίες αποπληρωμής των οφειλών τους με δόσεις θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τις συμφωνίες τους.