64 %
S
2.3 km/h
64 %
NE
8.4 km/h
53 %
NE
7.6 km/h
N
0 km/h
75 %
NW
13.2 km/h
82 %
N
1.9 km/h

(ΒΙΝΤΕΟ)Ολόκληρη η συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κανάλι 6

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
 
Την έναρξη διαλόγου με στόχο την κατοχύρωση κατώτατου μισθού για όλα τα επαγγέλματα προτίθεται να εξαγγείλει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση, αποκάλυψε στο Κανάλι 6 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» και το δημοσιογράφο Γιώργο Παυλίδη, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι καιρός να συζητηθεί και να εφαρμοστεί ένας γενικός κώδικας ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα των 500 και 600 ευρώ.
Διευκρίνισε ότι για το σκοπό αυτό θα πρέπει να διεξαχθεί διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και όλων των εμπλεκομένων συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων.
 
ΛΑΘΗ ΘΗΤΕΙΑΣ
 
Η προεκλογική του δέσμευση ότι δεν θα αποδεχόταν την όποια μορφή κουρέματος ήταν το πιο σημαντικό λάθος της θητείας, του δήλωσε στο Κανάλι 6 ο πρόεδρος Αναστασιάδης.
Είπε ότι το λάθος αυτό οφειλόταν στην άγνοια της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας, για την οποία απέκτησε πλήρη εικόνα μόλις ανέλαβε την εξουσία.
 
Ανέφερε επίσης ότι μια δεύτερη συγνώμη που δεν διστάζει να ζητήσει από το λαό είναι για αρκετές από τις επιλογές προσώπων που έκανε οι οποίες, όπως είπε, δεν απέδωσαν εκείνα που ο ίδιος ανέμενε.
Αναγνώρισε επίσης ότι λήφθηκαν και κάποιες λανθασμένες αποφάσεις στη διάρκεια της προεδρίας του, οι οποίες όμως, σημείωσε, δεν έβλαψαν την Κύπρο.
 
ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΜΕΣΟΥ
 
Η διαδικασία ανέγερσης του Limassol Arena προχωρά κανονικά, παρά τα διάφορα κωλύματα που είχαν προκύψει στην πορεία διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Μιλώντας στο Κανάλι 6, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι ο ΚΟΑ έχει προχωρήσει στην προσφοροδότηση του έργου και σύντομα θα γίνει και η κατακύρωση της προσφοράς.
Τόνισε ότι η Λεμεσός θα αποκτήσει το δικό της γήπεδο, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο οι ομάδες της Λεμεσού να υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν άλλα γήπεδα.
Ο πρόεδρος διευκρίνισε ότι δύο χρόνια μετά από την έναρξη κατασκευής του, το νέο γήπεδο θα είναι έτοιμο προς λειτουργία.