64 %
S
2.3 km/h
64 %
NE
8.4 km/h
53 %
NE
7.6 km/h
N
0 km/h
75 %
NW
13.2 km/h
82 %
N
1.9 km/h

Στην Κύπρο αιφνιδίως ο Χαρίρι - Συνάντηση στο αεροδρόμιο με ΠτΔ

Στην Κύπρο έφτασε αργά απόψε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ αλ-Χαρίρι, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου Λάρνακας. 
 
Η συνάντηση κράτησε 45 λεπτά και στη συνέχεια ο Αλ Χαρίρι αναχώρησε για το Λίβανο. 
 
Την είδηση δημοσιοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανάρτηση του στο Τουίτερ, στην οποία αναφέρθηκε σε θερμή και παραγωγική συνάντηση των δύο ηγετών. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συνόδευσε την ανάρτηση του με σχετικές φωτογραφίες από τη συνάντηση Αναστασιάδη-Χαρίρι.
 
 
Ο Αλ Χαρίρι έκανε σύντομο σταθμό στην Κύπρο καθοδόν στο Λίβανο από την Αίγυπτο όπου επίσης είχε κάνει σταθμό για σύντομη συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Φατάχ Αλ Σίσι. Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου επιστρέφει στη χώρα του μετά από απουσία δύο και πλέον βδομάδων και την πολιτική αναταραχή στη χώρα που προκάλεσε η ανακοίνωση της παραίτησης του ενώ βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία. 
 
Ο Λίβανος κατηγόρησε την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ότι εξανάγκασε τον Χαρίρι να παραιτηθεί στις 4 Νοεμβρίου και ότι τον κρατούσε στη χώρα σε κατ' οίκον περιορισμό. Τελικά ο Χαρίρι μετέβη από τη Σαουδική Αραβία στο Παρίσι όπου είχε συνομιλίες με το Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στη χώρα του για να συμμετάσχει στους σημερινούς εορτασμούς για την ημέρα της ανεξαρτησίας.