32 %
N
11.6 km/h
31 %
SW
19 km/h
34 %
S
10.9 km/h
NW
11.6 km/h
255 %
W
10 km/h
49 %
SW
6.4 km/h

Η ΠΟΑΣ συμμετέχει στα μέτρα αντίδρασης στο ευρύτερο δημόσιο

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών ανακοίνωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ της συμμετοχής των συντεχνιών - μελών της στα μέτρα κοινής αντίδρασης, τα οποία αποφασίστηκαν μαζί με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις, για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την τοπική αυτοδιοίκηση και το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό, παρά την αρνητική στάση, όπως αναφέρει, έναντι της Ομοσπονδίας κατά τη σύναψη της τελευταίας Συμφωνίας Πλαίσιο μεταξύ της Κυβέρνησης και των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ.
 
«Αυτή η χειρονομία της Ομοσπονδίας μας αποσκοπεί στο να αναδείξει τη σημασία της ενότητας και ότι μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων δεν πρέπει να υπάρχουν όρια και φραγμοί μπροστά στο μέγιστο σκοπό και στόχο, που είναι η περιφρούρηση και εφαρμογή όλων των κεκτημένων και των συμβάσεων που ισχύουν, προς όφελος όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από ιδεολογικές ή άλλες προκαταλήψεις και σκοπιμότητες», αναφέρει η ΠΟΑΣ .
 
Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η Συμφωνία Πλαίσιο προνοεί την παραχώρηση γενικών αυξήσεων και ως τέτοια θα πρέπει να εφαρμοστεί και τάσσεται υπέρ της άμεσης επαναφοράς των μισθών.
 
Η ΠΟΑΣ κάνει λόγο για «διχαστική στάση και η αναξιοπιστία της κυβέρνησης έναντι των εργαζόμενων», προσθέτοντας ότι «αναμένεται ότι η αθέτηση συμφωνηθέντων, θα έχει ουσιαστικές επιπτώσεις κυρίως στον ιδιωτικό τομέα».
 
Παράλληλα καλεί εκ νέου την Κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους όπως τερματίσουν άμεσα την απαξιωτική τους στάση έναντι της ΠΟΑΣ και τον αποκλεισμό της από τον κοινωνικό διάλογο.