91 %
N
8.4 km/h
SE
3.1 km/h
97 %
NW
0 km/h
S
3.7 km/h
78 %
S
17.1 km/h
100 %
W
0.3 km/h

Υπ. Υγείας: Στις προτεραιότητες του Υπουργείου η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους νεφροπαθείς

Η επέκταση της νέας μονάδας αιμοκάθαρσης είναι μέσα στους γενικούς σχεδιασμούς του Υπουργείου, για αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους νευροπαθείς ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννουπου, που  τέλεσε τα εγκαίνια της αναβαθμισμένης αίθουσας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. 
Ο κ. Ιωάννου, που παρακάθησε σε σύσκεψη με την διεύθυνση του γενικού νοσοκομείου και εκπροσώπους του ΟΚΥΠΥ, ανέφερε ότι προσπαθούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες προς τους νεφροπαθείς, με την μονάδα αιμοκάθαρσης που εγκαινιάστηκε το 2018 στο Γενικό νοσοκομείο Λεμεσού και την επέκταση της , με τη νέα μονάδα στο Νοσοκομείο της Λάρνακας, καθώς και με τη μεταφορά των ασθενών από το Τρόοδος στην επαρχία Λευκωσίας για τις συνεδρίες τους. Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι σε τρεις εβδομάδες θα προκηρυχθεί και το έργο αιμοκάθαρσης για το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.
Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι στην σύσκεψη συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα τα οποία αναμένεται να επιλυθούν με την δεύτερη φάση του ΓΕΣΥ, αφού βασικό πρόβλημα είναι η συμφόρηση στα δημόσια νοσηλευτήρια λόγω των υποδομών που έχουμε. 
Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του ΟΚΥΠΥ Κυριάκος Γεωργίου, μετά την σύσκεψή ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα και ο οργανισμός κάνει τους σχεδιασμούς του, προσθέτοντας ότι από την 1/1 ξεκίνησε η οικονομική αυτονόμηση του οργανισμού γεγονός που βοηθά τον οργανισμό να τροχοδρομήσει τις διαδικασίες με πιο γρήγορους ρυθμούς. 
Ανέφερε επίσης ότι έγινε ήδη κάποιος σχεδιασμός για αποσυμφόρηση του Τμήματός επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ενώ πρόσθεσε ότι γίνονται κάποιες προσπάθειες για στελέχωση του οργανισμού  με γιατρούς και άλλο υποστηρικτικό προσωπικό. 
Ο Κ. Γεωργίου ανέφερε παράλληλα ότι εντός του εξαμήνου θα δούμε διάφορες ενέργειες που θα έχουν θετικά αποτελέσματα.