91 %
N
8.4 km/h
SE
3.1 km/h
97 %
NW
0 km/h
S
3.7 km/h
78 %
S
17.1 km/h
100 %
W
0.3 km/h

Ετοιμάστηκε και αξιολογείται από τους αρμόδιους η μελέτη για την ηχορύπανση από το λιμάνι της Λεμεσού

Νέα σύσκεψη με την ομάδα κατοίκων του Ζακακίου που εκφράζουν παράπονα ότι υποφέρουν από τα επίπεδα ηχορύπανσης λόγω της λειτουργίας του λιμανιού Λεμεσού, αναμένεται να συγκαλέσει το Υπουργείο Μεταφορών αφού έχει  εκπονηθεί η περιβαλλοντική μελέτη, μέσω της οποίας θα αναδειχθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για μείωση της ηχορύπανσης.

Την εκπόνηση της μελέτης είχε αναθέσει η ανάδοχος Εταιρεία του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, Eurogate, πριν από τη σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων που πραγματοποιήθηκε στα τέλη περασμένου Οκτωβρίου. 
 
Όπως ανέφερε στο σταθμό μας ο Λιμενάρχης Παναγιώτης Αγαθοκλέους  μελέτη που αφορούσε την περίοδο Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2019, έχει δοθεί εδώ και δύο μέρες στην Αρχή Λιμένων και στο Τμήμα Περιβάλλοντος 
 
Ο κ. Αγαθοκλέους πρόσθεσε πως τα  ευρήματα της μελέτης αξιολογούνται και θα παρουσιαστούν σε ευρεία σύσκεψη που θα συγκληθεί σύντομα, στην οποία θα παραστούν και οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι.

Είπε ακόμη πως στη σύσκεψη θα συζητηθεί περαιτέρω το θέμα και αν χρειαστεί θα ζητηθεί να εκπονηθεί και νέα μελέτη από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Στο μεταξύ η Επιτροπή των επηρεαζόμενων κατοίκων είχε χθες συνάντηση με την Υφυπουργό Ναυτιλίας Νατάσα Πειλίδου την οποία ενημέρωσε σε σχέση με το πρόβλημα.

Όπως μας είπε εκπρόσωπος του Υφυπουργείου  η κ. Πηλείδου ανέφερε στους επηρεαζόμενους ότι θα έχει επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία που είναι το Γεωργίας και το Μεταφορών σε μια προσπάθεια να αποφασιστούν κάποια μέτρα για άμβλυνση του προβλήματος.