91 %
N
8.4 km/h
SE
3.1 km/h
97 %
NW
0 km/h
S
3.7 km/h
78 %
S
17.1 km/h
100 %
W
0.3 km/h

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το πρόβλημα με την υποδοχή μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι Λεμεσού

Αντικείμενο διαβουλεύσεων με την εμπλοκή του Υπουργού Μεταφορών  Γιάννη Καρούσου και του ΕΒΕ Λεμεσού, αποτελούν οι διαμαρτυρίες από διαχειριστές κρουαζιέρων ότι η διαχειρίστρια  εταιρεία του τερματικού επιβατών και κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Λεμεσού, απορρίπτει αιτήσεις για εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων.

Πηγή που έχει εμπλοκή στις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το πρόβλημα, που έφερε χθες στην επιφάνεια η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ανέφερε στο Κανάλι 6  πως υπάρχει αισιοδοξία πως το θέμα θα επιλυθεί πριν την έναρξη της περιόδου άφιξης των κρουαζιερόπλοιων το Μάιο.

Όπως έχει ανακοινώσει DP World Limassol μεγάλος αριθμός κρουαζιερόπλοιων κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού τον περασμένο Νοέμβριο, σημειώνοντας ρεκόρ αφίξεων για το 2019, αφού υποδέχθηκε 25 κρουαζιερόπλοια στο Νέο Επιβατικό Τερματικό με 34 χιλιάδες επιβάτες.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς της Λεμεσού αισιοδοξούν ότι το 2020 θα αυξηθούν περεταίρω οι αφίξεις.  

Στο μεταξύ την ερχόμενη Τρίτη 21 του μηνός θα αφιχθεί στο λιμάνι Λεμεσού το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera χωρητικότητας πέραν των 2 χιλιάδων επιβατών.

Όπως ανέφερε στο σταθμό μας εκπρόσωπος της Τοπ Κίνησης που αντιπροσωπεύει την MSC στην Κύπρο, σημαντική θετική εξέλιξη αποτελεί το ότι την καλοκαιρινή σεζόν του 2021 προγραμματίζεται να αναχωρεί από το λιμάνι Λεμεσού εβδομαδιαίως για κρουαζιέρες το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica, από τα τέλη Μαΐου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.