91 %
N
8.4 km/h
SE
3.1 km/h
97 %
NW
0 km/h
S
3.7 km/h
78 %
S
17.1 km/h
100 %
W
0.3 km/h

Ψηφίζεται την Παρασκευή ο νόμος για τους κακοπληρωτές ενοικιαστές

Στην Ολομέλεια της ερχόμενης Παρασκευής για ψήφιση οδηγείται η πρόταση νόμου για τους ενοικιαστές που δεν πληρώνουν τα ενοίκια τους.

Για την πρόταση νόμου βουλευτών του ΔΗΣΥ που τροποποιείται ο περί ενοικιοστασίου νόμος, προέκυψε κατάληξη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής και το πιθανότερο είναι ότι θα ψηφιστεί ομόφωνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών, Γιώργο Γεωργίου, σήμερα ολοκληρώθηκε η συζήτηση τροπολογιών που κατέθεσε το ΑΚΕΛ.

Οι τροπολογίες που έγιναν αποδεκτές από τον ΔΗΣΥ προβλέπουν ότι αναφορικά με τα καταστήματα ο χρόνος έξωσης θα είναι δύο μήνες αντί ενός που προβλεπόταν.
 
Σε ότι αφορά στις κατοικίες η προβλεπόμενη περίοδος έξωσης σε περίπτωση μη πληρωμής ενοικίων είναι τρείς μήνες, αντί δύο που προβλεπόταν. 

Η προτεινόμενη νομοθεσία προνοεί ότι αν ενοικιαστής δεν πληρώνει τα ενοίκια, ο ιδιοκτήτης μπορεί να του δώσει γραπτή προειδοποίηση.

Εάν μετά την πάροδο 21 ημερών από την ημερομηνία προειδοποίησης δεν διευθετηθούν οι οφειλές, ο ιδιοκτήτης μπορεί να πάει στον πρωτοκολλητή και να αρχίσει τη διαδικασία έξωσης. Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης υποβάλει αίτηση στον πρωτοκολλητή,  ο ενοικιαστής έχει 14 ημέρες να παρουσιάσει τις αποδείξεις πληρωμής οφειλών. 

Αν ο ενοικιαστής παρουσιάσει αποδείξεις αποκτά δικαίωμα υπεράσπισης στη διαδικασία έξωσης.

Ο περί ενοικιοστασίου νόμος αφορά πολυκατοικίες που έχουν κτιστεί πριν το 2000 σε δημαρχούμενες περιοχές.