91 %
N
0.8 km/h
98 %
SW
2.1 km/h
96 %
N
4.8 km/h
E
2.6 km/h
79 %
SW
10.3 km/h
100 %
NW
5 km/h

Θετική εξέλιξη η τριμερής Γκουντέρες-Αναστασιάδη-Ακιντζί στο Βερολίνο επισημαίνουν οι Βρετανοί

Το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν για πρώτη φορά με τον Γενικό Γραμματέα στην ίδια αίθουσα ύστερα από δύο χρόνια είναι θετική εξέλιξη, δήλωσε, υπό την εθνική του ιδιότητα ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Βρετανίας, πρέσβης Τζόναθαν Άλλεν, όταν ρωτήθηκε αν αναμένει να προκύψει κάτι από την τριμερή. Ελπίζω πραγματικά, είπε, να μπορούν να βασιστούν σε αυτή τη συζήτηση ώστε να συμφωνήσουν την πορεία προς τα εμπρός για να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις και να μπορέσουν τελικά να βρουν μια διευθέτηση. Αυτή είναι η ελπίδα μας, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν βλέπει μετά την τριμερή να συγκαλείται σύντομα μιά άτυπη συνάντηση τύπου Κραν Μοντανά, ο Βρετανός πρέσβης δήλωσε πως εστιάζει στο πρώτο βήμα, αυτό της συνάντησης της Δευτέρας. Ο Τζόναθαν Άλλεν ωτήθηκε επίσης αν η Βρετανία θέλει να παραμείνει εγγυήτρια δύναμη. Απάντησε πως σύμφωνα με τη Συνθήκη Εγγυήσεως η χώρα του είναι εγγυήτρια δύναμη και αναλαμβάνει πλήρως αυτόν το ρόλο σ’ αυτές τις πτυχές της διευθέτησης.

Αν με ρωτάτε λεπτομέρειες για το τι θα συμβεί με τις νέες διευθετήσεις, πρόσθεσε, θα το αφήσω για το τι θα συμβεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Είμαστε ξεκάθαροι για το ρόλο μας και τη σημασία που δίνουμε σ’ αυτόν, κατέληξε.

 

Πηγή: ΡΙΚ