91 %
N
0.8 km/h
98 %
SW
2.1 km/h
96 %
N
4.8 km/h
E
2.6 km/h
79 %
SW
10.3 km/h
100 %
NW
5 km/h

Τον εκσυγχρονισμό του ΠΟΕ και τις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ συζητούν οι Υπ. Εμπορίου της ΕΕ

Η πορεία των εργασιών για εκσυγχρονισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και οι πρόσφατες εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Υπουργών Εμπορίου της ΕΕ, την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Λακκοτρύπης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες σήμερα.

Στο Συμβούλιο, αναφέρεται, οι Υπουργοί Εμπορίου της ΕΕ θα εξετάσουν την πορεία των εργασιών για εκσυγχρονισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), καθώς και τις προετοιμασίες για την επόμενη Υπουργική Συνδιάσκεψη του ΠΟΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2020 στη Νουρ-Σουλτάν του Καζακστάν.

Παράλληλα, προστίθεται, θα συζητήσουν τόσο τις πρόσφατες εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ όσο και την εφαρμογή των Συμφωνιών Ελεύθερων Συναλλαγών, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου για το διεθνές εμπόριο.

Το Συμβούλιο θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας, κατά το οποίο θα διεξαχθεί άτυπη συζήτηση σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα, καθώς και για την πρόοδο άλλων διμερών εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Λακκοτρύπης θα επιστρέψει στην Κύπρο την Παρασκευή.