66 %
N
0 km/h
85 %
S
7.4 km/h
62 %
SW
4.2 km/h
S
5.6 km/h
77 %
N
1 km/h
46 %
NW
6.1 km/h

Υλοποιείται το έργο ανάπλασης της κοίτης του ποταμού 'Καμάρα' στην Τόχνη

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα της επαρχίας Λάρνακας, δηλαδή η ανάπλαση της κοίτης του ποταμού «Καμάρα» στην Τόχνη, βαίνει προς υλοποίηση.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας αναφέρεται ότι «το Σάββατο 12 Οκτωβρίου θα τοποθετηθεί ο θεμέλιος λίθος για τον εξωραϊσμό της κοίτης του ποταμού "Καμάρα" στην Τόχνη. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που πραγματοποιούνται στην επαρχία Λάρνακας, με κόστος δύο περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Η κατάθεση του θεμέλιου λίθου θα γίνει στις 10.30 το πρωί από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Το έργο «που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021 θα περιλαμβάνει αμφιθέατρο, χώρο εκδηλώσεων, παιδότοπο, μεγάλης έκτασης πεζόδρομο, χώρους πρασίνου, φύτευση πέραν των 200 δέντρων, ένα γεφύρι για αυτοκίνητα και τρία γεφύρια για πεζούς και πλακόστρωση όλης της κοίτης του ποταμού, ενώ στο κέντρο της κοίτης θα υπάρχει τρεχούμενο νερό όλο τον χρόνο».

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Τόχνης Παντελής Χαραλάμπους «ανέφερε ότι πρόκειται για ένα έργο που θα βελτιώσει σημαντικά την εικόνα της Τόχνης και θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην περαιτέρω εξέλιξή της ως αγροτουριστικός προορισμός. Η Τόχνη έχει απαράμιλλη ομορφιά και στόχος μας είναι να την απολαμβάνουν ακόμη περισσότεροι ντόπιοι και ξένοι».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Τόχνη, ως μέλος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, στοχεύει στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στο χωριό μέσω ποικίλων δράσεων. Είναι ένα από τα γραφικότερα χωριά της Κύπρου και δεν είναι τυχαίο που κατέχει την πρώτη θέση παγκυπρίως σε αριθμό αγροτουριστικών καταλυμάτων προσελκύοντας τουρίστες κυρίως από την κεντρική Ευρώπη».

Η Τόχνη «ταυτίστηκε με την παρουσία της Αγίας Ελένης στη Κύπρο, διαθέτει εξαιρετική παραδοσιακή αρχιτεκτονική με πετρόκτιστα σπίτια και στενά δρομάκια ενώ έχει να επιδείξει ένα πολύ ενδιαφέρον εκκλησιαστικό μουσείο. Η εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι η μοναδική εκκλησία - ενδεχομένως και ανά το παγκόσμιο - που είναι κτισμένη πάνω σε γεφύρι».

Στην Κοινότητα «δραστηριοποιείται ποδηλατικό κέντρο, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία για ποδηλατικές περιηγήσεις στην ορεινή Λάρνακα. Σε συνάρτηση με την κεντρική τοποθεσία του χωριού, που προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε όλη την Κύπρο, αποτελούν ευνοϊκούς παράγοντες για την περαιτέρω ανάπτυξη της Τόχνης».