64 %
N
1.1 km/h
87 %
SE
3.7 km/h
55 %
SW
0 km/h
S
11.3 km/h
76 %
NE
3.5 km/h
50 %
NW
6.1 km/h

Πραγματοποιείται το Σάββατο στη Λεμεσό το μεγάλο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης

Με κεντρικό μήνυμα "κτίσε καλές συνήθειες" πραγματοποιείται στο Μόλο Λεμεσού, το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, το πέμπτο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης.

Το Φεστιβάλ, με δωρεάν είσοδο για το κοινό, διοργανώνεται από την Green Dot σε συνεργασία με τους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού, και έχει ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης, αλλά και την προβολή του σύγχρονου Ευ Ζην. 

Το επερχόμενο Φεστιβάλ παρουσιάστηκε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, στην παρουσία των Δημάρχων της Μείζονος Λεμεσού, καθώς και εκπροσώπων του οργανισμού Green Dot και της εταιρείας Amdocs, του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης. 

Μιλώντας στη διάσκεψη ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαίδης, ανέφερε ότι μετά το κλείσιμο του σκυβαλότοπου στο Βατί τα πάντα έχουν κόστος, ενώ τόνισε ότι η σωστή διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί μια τεράστια πρόκληση.

Σημείωσε ακόμη ότι ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση είναι η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση και η μείωση των σκουπιδιών, ενώ υπογράμμισε ότι για να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος είναι να πειστούν οι δημότες να κάνουν σωστή διαχείριση και από την πλευρά της η πολιτεία να προσφέρει στον πολίτη αυτό που απαιτεί – δηλαδή καλύτερη εξυπηρέτηση.

Την ανάγκη για αύξηση της ανακύκλωσης και τη μείωση των σκουπιδιών που παράγουν τα νοικοκυριά, επεσήμαναν σε δικές τους τοποθετήσεις και οι Δήμαρχοι Αγίου Αθανασίου, Μαρίνος Κυριάκου, Μέσα Γειτονιάς, Δώρος Αντωνίου και Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς.

Μιλώντας εκ μέρους της Green Dot, ο πρόεδρος του ΔΣ του οργανισμού, Μιχάλης Σπανός, ανέδειξε το κύριο χαρακτηριστικό του Φεστιβάλ, που είναι ο συνδυασμός της μάθησης και της ψυχαγωγίας.

Ο κ. Σπανός ανακοίνωσε ακόμη ότι από το 2020 το Φεστιβάλ θα αναβαθμιστεί και θα οργανώνεται πλέον μόνο στη Λεμεσό. «Στόχος της Green Dot είναι η διεξαγωγή ενός μεγάλου φεστιβάλ σε μια πόλη, έτσι ώστε να γίνεται μια διασπορά και ο οργανισμός να μπορεί να συμβάλει ενεργά σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ σε όλες τις πόλεις παγκύπρια», ανέφερε ο κ.Σπανός. 

Το Σάββατο, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες, αλλά και να συμμετέχουν σε εργαστήρια για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση. Στο Φεστιβάλ θα υπάρχουν επίσης photobooth, yoga, φαγητό και ποτό με vegan επιλογές, λουκουμάδες και παγωτό. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή μουσικών και χορευτικών συνόλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Φεστιβάλ δε θα χρησιμοποιούνται πλαστικά μιας χρήσης.