66 %
N
0 km/h
85 %
S
7.4 km/h
62 %
SW
4.2 km/h
S
5.6 km/h
77 %
N
1 km/h
46 %
NW
6.1 km/h

Συμμετοχή Δήμου Δερύνειας στην 136η Σύνοδο της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Ο Δήμος Δερύνειας συμμετείχε στην συζήτηση της 136ης Συνόδου της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 – 9 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.
 
Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Δερύνειας αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος Αντρος Καραγιάννης  στη συζήτηση του θέματος «Εξελίξεις στις Διοργανικές Διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027» εισηγήθηκε στον αρμόδιο Επίτροπο Προϋπολογισμού και Ανθρώπινων Πόρων Guenther Oettinger, όπως αποφευχθούν οι περικοπές στα Ταμεία Συνοχής, Αλληλεγγύης και Αγροτικής Πολιτικής».
 
Ο Δήμαρχος Δερύνειας και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών «ζήτησε επίσης τη στήριξη των απομακρυσμένων, υποανάπτυκτων και ιδιαίτερα των αγροτικών περιοχών.  Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας των νέων, αν τους προσφερθούν τα απαραίτητα κίνητρα» ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ακόμα ότι «στο νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, δεν θα πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ αγροτικών και αστικών περιοχών, πλούσιων και φτωχών χωρών, μικρών και μεγάλων κρατών».
 
Αναφορικά με την αντιμετώπιση της μετανάστευσης ο κ. Καραγιάννης είπε ότι «αυτή οφείλεται και στην κλιματική αλλαγή, η οποία προκαλείται από όλα τα κράτη μέλη και γι’ αυτό παρατηρείται το φαινόμενο της δημιουργίας «Κλιματικών Προσφύγων».