66 %
N
0 km/h
SE
2.4 km/h
82 %
N
0.6 km/h
S
3.9 km/h
79 %
E
1.6 km/h
100 %
NW
6.8 km/h

Το διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο “Youth in Rural Development” πραγματοποιήθηκε στον Αγρό

Η οργάνωση Youth Dynamics φιλοξένησε το διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο “Youth in Rural Development” στο οποίο συμμετείχαν 35 λειτουργοί νεολαίας από 8 χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Β. Μακεδονία, Λευκορωσία, Αρμενία, Ιορδανία, Γεωργία και Κύπρο).
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, το σεμινάριο που διοργανώθηκε στον Αγρό μεταξύ 31 Αυγούστου - 7 Σεπτεβρίου, είχε ως θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων. 
 
Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλάμβανε ποικίλες δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης όπως βιωματικά εργαστήρια, ανοικτές συζητήσεις, ομάδες εργασίας, προσομοιώσεις, παιχνίδια ρόλων, παρουσιάσεις, ανταλλαγές καλών πρακτικών και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες της περιοχής Πιτσιλιάς.
 
Επίσης οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν τόσο με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή, όσο και με λειτουργούς από το γραφείο του Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων και είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση σε θέματα νεολαίας, αγροτικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.
 
Όπως αναφέρεται, η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπούσε στην ενημέρωση των νέων  για τα προγράμματα  στήριξης των κατοίκων ορεινών κοινοτήτων καθώς και για εθνικά και ευρωπαϊκά σχέδια αναζωογόνησης της υπαίθρου.
 
Το σεμινάριο είχε επίσης ως στόχο την ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των νέων στα κοινά και την ενεργοποίηση και εμπλοκή τους σε προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας και πράσινης ανάπτυξης.

Μέσα από το σεμινάριο τονίστηκε η ανάγκη να παραμείνουν οι νέοι στην ύπαιθρο με παράλληλη στήριξη της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.