91 %
N
0.8 km/h
98 %
SW
2.1 km/h
96 %
N
4.8 km/h
E
2.6 km/h
79 %
SW
10.3 km/h
100 %
NW
5 km/h

Εστιατόριο απειλεί με μήνυση Βρετανίδα επειδή άφησε... αρνητική κριτική στο TripAdvisor

Άφωνη έμεινε μια 44χρονη Βρετανίδα όταν διάβασε την μακροσκελή επιστολή που της έστειλε ένα δικηγορικό γραφείο στο Λονδίνο, με την οποία την προειδοποιούσαν ότι ο πελάτης τους, ένα εστιατόριο στο Κεντ, προτίθεται να υποβάλει μήνυση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμηση. Αιτία, μια... αρνητική κριτική που είχε δημοσιεύει η ίδια στο TripAdvisor λίγο καιρό πριν.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η Sarah Gardner είχε υποβάλει κριτική για το εστιατόριο και χώρο συνεστιάσεων High Rocks, στην περιοχή Τέρνμπριτζ Γουέλς με βαθμολογία ενός αστεριού, ισχυριζόμενη ότι το προσωπικό ήταν αγενές και το φαγητό ήταν «στην καλύτερη περίπτωση μέτριο».

Λίγο καιρό αργότερα, η δικηγορική φίρμα Cohen Davis Solicitors επικοινώνησε μαζί της γραπτώς, ενημερώνοντάς την ότι τα σχόλιά της ήταν... παράνομα.

«Το υλικό που δημοσιεύσατε για τον πελάτη μας στο TripAdvisor είναι δυσφημιστικό και, επομένως, παράνομο», ανέφερε η επιστολή, κάνοντας λόγο για «οικονομική ζημιά ύψους χιλιάδων λιρών» που υπέστη το εστιατόριο εξαιτίας της.

Η απειλή ότι η επιχείρηση προτίθεται να υποβάλει μήνυση, ζητώντας μια υπέρογκη αποζημίωση, έχει τρομοκρατήσει την 44χρονη νοσηλεύτρια, η οποία απλώς πόσταρε την γνώμη της σε ένα site που έχει δημιουργηθεί ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

«Είμαι ψυχολογικό ράκος» ανέφερε η κα Gardner στην Mirror, χαρακτηρίζοντας την κριτική της «σχετικά άκακη».

Ωστόσο δεν είναι διατεθειμένη να αναιρέσει τα όσα έγραψε για το εστιατόριο. «Δημοσίευσα μια ειλικρινή κριτική. Ο πελάτης σας θα μπορούσε να απαντήσει μέσω της σχετικής δυνατότητας που προσφέρει ο ιστότοπος, παρουσιάζοντας την δική του πλευρά των γεγονότων. Αντίθετα, η διεύθυνση του εστιατορίου επέλεξε να ρίξει λάδι στη φωτιά, υποβάλλοντας μήνυση», έγραψε η γυναίκα.