40 %
W
8.4 km/h
39 %
NE
7.4 km/h
50 %
SE
7.9 km/h
SW
3.2 km/h
50 %
S
8 km/h
51 %
S
7.6 km/h

Πασχαλινή έκθεση στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή εγκαινιάζει στις 20 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι μια πασχαλινή τριπλή έκθεση αγάπης και μουσική εκδήλωση στους χώρους του στα Πλατανίστεια: 
Χειροποίητες ευχετήριες κάρτες Ευάγγελου Φιλίππου, μαθητικές κάρτες αγάπης Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, καθώς και παρουσίαση του κυπριακού παραδοσιακού παιδικού τραγουδιού «Ντίλλι – Ντίλλι», σε εικονογράφηση Κωνσταντίνου Ττερλικκά.

Εκτίθενται 29 ευχετήριες κάρτες Πασχαλινές, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καθώς και γελοιογραφίες και σχέδια που έστελλε, για αρκετά χρόνια ο Ευάγγελος Φιλίππου στον Χαμπή, ο οποίος συνδεόταν με στενή φιλία τόσο με τον ίδιο, όσο και με την σύζυγο του, ποιήτρια Νίκη Λαδάκη Φιλίππου.

Πολλή αγάπη κατακλύζει ευχετήριες ζωγραφιές, χαρακτικά και σχέδια μαθητών και μαθητριών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, που εκτίθενται σε άλλη αίθουσα. Εκτίθενται μαθητικές δημιουργίες της τελευταίας δεκαετίας από τα Δημόσια Νηπιαγωγεία Καρμιώτισσας, Δ΄, Ε΄ και Στ’ Αγλαντζιάς, Αγίου Δημητρίου (Ακρόπολη), και από τα Δημοτικά Β’ Γερμασόγειας, Α΄ Ύψωνα, Κλήρου, Κόρνου, Αγίας Μαρίνας Στροβόλου, Γεροσκήπου, Δευτεράς και Ανάγυιας.

Η παρουσίαση του τραγουδιού «Ντίλλι – Ντίλλι» θα εμπλουτιστεί με την μουσική συμμετοχή του Μιχάλη Ττερλικκά. Η εικονογράφηση του Κωνσταντίνου Ττερλικκά, με μικτή τεχνική, ακουαρέλα και vector, συνοδεύεται με σύνδεσμο στο youtube και ψηφιακό δίσκο με το ομώνυμο τραγούδι.

Το διήμερο 20 – 21 Απριλίου θα λειτουργεί παράλληλα στη Σχολή Χαρακτικής Χαμπή εργαστήρι κολλαγραφίας με την χαράκτρια Ελένη Παναγίδου.