66 %
S
0 km/h
89 %
NW
2.3 km/h
92 %
SW
2.9 km/h
S
6.8 km/h
82 %
NE
2.4 km/h
100 %
SW
0 km/h

Στην Αλαμινό πραγματοποιείται φέτος το 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας

Στην Αλαμινό πραγματοποιείται φέτος το 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας σε συνεργασία με το  Κοινοτικό Συμβούλιο Αλαμινού, την 1η Οκτωβρίου 2018.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να διατηρήσει, να προβάλει και να προωθήσει την Παραδοσιακή Κουλτούρα του τόπου μας, στηρίζοντας έτσι τις γυναίκες της υπαίθρου στην προσπάθεια τους για επαγγελματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, το Φεστιβάλ είναι «μια εκδήλωση παγκύπριας εμβέλειας και πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία εδώ και 14 χρόνια» ενώ «προσελκύει πέραν των 10 χιλιάδων ατόμων και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γιορτές που είναι αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στην παράδοση, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της Κύπρου».

Στο Φεστιβάλ φιλοξενούνται πολλά εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων έτσι ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου μας με βιωματικό τρόπο.

Το 15ο Φεστιβάλ παραδοσιακής Κουλτούρας «έχει θέμα τα σιροπιαστά εδέσματα της Κύπρου και στα περίπτερα επίδειξης και γευσιγνωσίας θα έχουν την τιμητική τους το καττιμέρι, τα δάκτυλα των κυριών και οι πισσίες με το μέλι. 

Παράλληλα ο Σεφ Χρίστος Χριστοδούλου  θα παρουσιάσει δημιουργικές συνταγές με τοπικά προϊόντα.