66 %
N
0 km/h
SE
2.4 km/h
82 %
N
0.6 km/h
S
3.9 km/h
79 %
E
1.6 km/h
100 %
NW
6.8 km/h

Το «Αυτό» εκθρόνισε τον «Εξορκιστή» ως το πιο κερδοφόρο θρίλερ

 

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες προβολής το «Αυτό» κατάφερε να γκρεμίσει από το θρόνο του τον «Εξορκιστή» μετά από 44 χρόνια και να γίνει το πιο κερδοφόρο θρίλερ όλων των εποχών.

Η Warner Bros ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι η ταινία, στην κινηματογραφική μεταφορά της από το αστυνομικό μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, έβαλε στα ταμεία του παγκόσμιου box office 500 εκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας πίσω τον «Εξορκιστή» με 441 εκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Η ταινία προβάλλεται ήδη σε 17 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία, ενώ χθες έκανε πρεμιέρα και στην Ελλάδα 
«Είναι σπάνιο να ξεπεράσει μία ταινία τα 500 εκατ. δολάρια, αλλά για μία ταινία τρόμου είναι πραγματικά κάτι το ιστορικό και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο περήφανοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Warner Bros. 
 

Ο «δαιμονικός κλόουν» με τους φανατικούς αναγνώστες


Το Αυτό», ένα από τα πλέον αγαπημένα βιβλία του «μετρ» του τρόμου Στίβεν Κινγκ, κυκλοφόρησε το 1986 με φανατικούς αναγνώστες.  Αποτελεί ένα από τα καλύτερα βιβλία τρόμου των τελευταίων δεκαετιών και ένα από τα καλύτερα βιβλία στην πλούσια βιβλιογραφία του συγγραφέα. 

Η υπόθεση: Μικρά παιδιά αρχίζουν να εξαφανίζονται στην πόλη του Ντέρι, στο Μέιν, μια ομάδα παιδιών έρχεται αντιμέτωπη με τους μεγαλύτερους φόβους της, όταν θα τα βάλει με έναν δαιμονικό κλόουν, τον Pennywise, με ιστορικό φόνων και βίας που γυρίζει αιώνες στο παρελθόν.Στην ταινία, «Το Αυτό», πρωταγωνιστεί ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ («Allegiant», τηλεοπτική σειρά «Hemlock Grove») ως ο βασικός κακός της ιστορίας.

Η μεταφορά του σε μίνι σειρά το 1990 σε σκηνοθεσία Τόμι Λι Γουάλας, συγκεντρώνοντας πολύ καλές κριτικές, κυρίως χάρη στην ερμηνεία του υπέροχου Τιμ Κάρι στο ρόλο του Pennywise.