91 %
N
0.8 km/h
98 %
SW
2.1 km/h
96 %
N
4.8 km/h
E
2.6 km/h
79 %
SW
10.3 km/h
100 %
NW
5 km/h

Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Βουλγαρέλη

Ο Νίκος Βουλγαρέλης παρουσιάζει την νέα του δουλειά με τίτλο «Με χρώμα και νερό» στην Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά στη Λάρνακα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 7 και 30 το βράδυ από τον Δήμαρχο Λάρνακας Αντρέα Βύρα.

Ο Πάνος Κυπαρίσσης γράφει για τη δουλειά του καλλιτέχνη: «Για το Νίκο δεν θα σταθώ σε αναλύσεις για τη δουλεία του, άλλωστε το λίγο περιθώριο που πρέπει να καλύψει η γραφή μου, δεν μου επιτρέπει να επεκταθώ λεπτομερώς στο έργο του. Ωστόσο σε πέντε γραμμές θα έλεγα πως η άσκηση της αισθαντικότητας του Νίκου Βουλγαρέλη, χαρακτηρίζεται απο τη περιδύνηση της ευαισθησίας του σε τόπους σιωπής και μυστηρίου και η πλαστική του αναγκαιότητα υπαγορεύεται απο τις διεργασίες της θεματογραφίας του.
Μορφοποιεί το δικό του σύμπαν με καλλιτεχνική αθωότητα και γλώσσα προσωπική. Οι πίνακες του ανασαίνουν, κατοικούνται πέραν των φαινομένων και το ανάπτυγμα της ευαισθησίας του καταγράφεται απο την απόκοσμη ηρεμία των κρυφών τοπίων της ψυχής του. Τα τοπία του Νίκου είναι τοπία εσωτερικά, που δεν στέλλονται στην απόλυτη σιωπή. Δεν ωραιοποιεί, βουλιάζει στους χώρους του με μιά ποιοτική αχλύ, με λεπτές αποχρώσεις που αποτελούν το σκελετό της δομής του, μέσα απο διεργασίες αφαίρεσης».

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουλίου.