91 %
N
0.8 km/h
98 %
SW
2.1 km/h
96 %
N
4.8 km/h
E
2.6 km/h
79 %
SW
10.3 km/h
99 %
N
4.7 km/h

Φεστιβάλ Κινηματογράφου με θέμα Μετανάστευση - Προσφυγικό

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ (ΔOM), τις μη-κυβερνητικές οργανώσεις «Hope For Children», CRC Policy Center και CARDET, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την εκστρατεία AWARE, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου, διοργανώνουν φεστιβάλ κινηματογράφου με θέμα τη μετανάστευση και το προσφυγικό ζήτημα.
 
Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει ότι το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο CINE STUDIO, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στις 12, 13 και 15 Ιουνίου 2017 και στηρίζεται από τις πρεσβείες της Σουηδίας, Ισπανίας, Φινλανδίας και Γερμανίας, καθώς και την Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Λευκωσία. Η είσοδος είναι δωρεάν.
 
Οι σύγχρονες ταινίες και ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ αναδεικνύουν διάφορες πτυχές της μετανάστευσης και μιλούν ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μετανάστες.
 
Οι ρεαλιστικές αφηγήσεις και ιστορίες των ταινιών τονίζουν την οικουμενικότητα των αρχών της αποδοχής και της ένταξης. Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν είναι το «4,1 μίλια» της Δάφνης Ματζιαράκη, το «Le Havre» του Aki Kaurismäki, το «Queens of Syria» της Yasmina Fedda, to “Nice People” των Anders Helgeson και Karin af Klintberg, το «After Spring comes Fall» του Daniel Carsenty κ.α.
 
Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων εορτάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες, με τη συμμετοχή κυβερνητικών εκπροσώπων, μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων, διασημοτήτων, απλών πολιτών και προσφύγων ενώ πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για το θέμα αυτό ανά το παγκόσμιο.