66 %
N
0 km/h
SE
2.4 km/h
82 %
N
0.6 km/h
S
3.9 km/h
79 %
E
1.6 km/h
100 %
NW
6.8 km/h

Στο διαγωνισμό της γκαλερί Saatchi έργο μαθητών Λυκείου στο Κολόσσι

Μετά το πρώτο βραβείο της γκαλερί Saatchi Λονδίνου και το "Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2016", με το έργο "Μετανάστες" του Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, η καθηγήτρια - εικαστικός, Πόπη Νικολάου, κατάφερε και φέτος να εξασφαλίσει τη συμμετοχή κυπριακού σχολείου στο διαγωνισμό "Saatchi Gallery Art Prize for Schools 2017".
 
Πρόκειται για το έργο με την ονομασία "Ειρήνη", που η κ.Νικολάου δημιούργησε με έξι μαθήτριές της στο νέο της σχολείο, την Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμυθού και το οποίο ήδη κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 6ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης που είχε ως θέμα "Γεφυρώνουμε Ηπείρους και πολιτισμούς".
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η κ.Νικολάου ανέφερε πως χθες ενημερώθηκε από την γκαλερί Saatchi για την επιλογή του έργου στους 20 φιναλίστ του διαγωνισμού, μέσα από 24 χιλιάδες συμμετοχές από 66 χώρες του κόσμου.
 
Η έκθεση των 20 φιναλίστ, συνέχισε, θα πραγματοποιηθεί από τις 4 μέχρι τις 13 Ιουλίου, στην γκαλερί και οι νικητές θα ανακοινωθούν την πρώτη μέρα, ενώ από εβδομάδας θα γίνουν διευθετήσεις ώστε το έργο να μεταφερθεί στο Λονδίνο για τις ανάγκες της έκθεσης.
 
"Πάμε για πρωτιά", μας ανέφερε η Πόπη Νικολάου, προσθέτοντας ότι τόσο οι μαθήτριες της όσο και όλο το σχολείο στη Λεμύθου είναι ενθουσιασμένο για την απόφαση της γκαλερί να συμπεριλάβει στους 20 φιναλίστ του διαγωνισμού το έργο, που αναπαριστά μέσα από 17 ανθρώπινες φιγούρες, ένα άσπρο περιστέρι.
 
Όπως εξήγησε η κ.Νικολάου, χρησιμοποιήθηκε παρόμοια τεχνική με το έργο "Μετανάστες", ωστόσο το νέο έργο είχε περισσότερες δυσκολίες, καθώς οι τρισδιάστατες φιγούρες ανθρώπων έπρεπε να ενώνονται, σαν πάζλ, κομμάτι κομμάτι. Επίσης, υπέδειξε, πως το έργο είναι πολύ μεγαλύτερο από το περσινό, έχοντας πλάτος 7,5 μέτρα και ύψος 6,5 μέτρα, ωστόσο η μεταφορά του θα είναι ευκολότερη, καθώς μπορεί να χωριστεί σε έξι κομμάτια.
 
"Το έργο είναι σαν συνέχεια του περσινού, το οποίο αναδείκνυε το πρόβλημα των μεταναστών. Φέτος στέλνουμε ένα μήνυμα για έναν ειρηνικό κόσμο, ο οποίος σήμερα ζει στην ανασφάλεια της τρομοκρατίας ", συμπλήρωσε.
 
Η Πόπη Νικολάου ευχαρίστησε επίσης τις περσινές μαθήτριες της , από το Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, οι οποίες βοήθησαν στη δημιουργία και του φετινού έργου, δείχνοντας στις νέες μαθήτριες τις τεχνικές που έμαθαν κατασκευάζοντας τους "Μετανάστες".
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ