91 %
N
8.4 km/h
SE
3.1 km/h
97 %
NW
0 km/h
S
3.7 km/h
78 %
S
17.1 km/h
100 %
W
0.3 km/h

Έτοιμη η Λεμεσός για το φετινό Καρναβάλι - Σε μια εβδόμαδα η έναρξη της μεγάλης γιορτής

Σε μια εορταστική και καρναβαλίστικη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η καθιερωμένη δημοσιογραφική διάσκεψη για το Λεμεσιανό Καρναβάλι, που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα Λεμεσού, κατά την οποία παρουσιάστηκε ο Βασιλιάς Λεμέσιος – ο Μαχαραγιάς της πόλης, το πρόγραμμα και τα στοιχεία που θα εμπλουτίσουν για 11 ημέρες τις φετινές εκδηλώσεις του Καρναβαλιού.

Στην ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Σύκας, διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Λεμεσού, εξηγώντας ότι ο κ.Νικολαϊδης θα απουσιάζει από τις φετινές εκδηλώσεις λόγω πρόσφατου πένθους. 

Τονίζοντας ότι το Καρναβάλι είναι πολιτισμός, ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού ανέφερε ότι το Λεμεσιανό Καρναβάλι έχει καταφέρει να γίνει ένας σημαντικός θεσμός για το κράτος και ιδιαίτερα για το υφυπουργείο Τουρισμού, αφού με τη στήριξη του, δίνεται η ευκαιρία να μεγιστοποιήσουμε την προβολή του στο εξωτερικό ως τουριστικό προϊόν, ενώ επισήμανε ότι το Λεμεσιανό Καρναβάλι κατάφερε να ενταχθεί στα 10 καλύτερα του κόσμου. 

Το Φετινό Καρναβάλι 

Η Παιδική Καρναβάλιστικη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, και για πρώτη φορά φέτος, της παιδικής παρέλασης θα προπορεύεται ο Βασιλιάς Λεμέσιος Μαχαραγιάς της πόλης, με το εντυπωσιακό άρμα και τη συνοδεία του.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό ο φετινός Βασιλιάς Καρνάβαλος είναι ο Γιώργος Νικολάου, χοροδιδάσκαλος και ηθοποιός. 

Στη Μεγάλη Παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου, θα συμμετάσχουν 120 ομάδες από τις οποίες οι 95 παρελαύνουν με τα δικά τους σατιρικά ή θεματικά άρματα, ενώ αναμένεται ότι οι καρναβαλιστές θα είναι πάνω από 25,000.

Θα παρελάσουν επίσης μεγάλες σατιρικές κατασκευές του Δήμου Λεμεσού , οι οποίες αναβιώνουν το παλιό καρναβάλι της Λεμεσού και σατιρίζουν την επικαιρότητα.

Η εξέδρα των επισήμων και του κοινού μεγαλώνει φέτος στα 100 μέτρα έξω από το Λανίτειο Αθλητικό Κέντρο, ενώ σε άλλο σημείο της διαδρομής τοποθετείται για πρώτη φορά νέα εξέδρα 50 μέτρων για να φιλοξενήσει ελεύθερα οικογένειες και παιδιά.

Ο Βασιλιάς Λεμέσιος, ο Μαχαραγιάς της πόλης, θα παρευρίσκεται με τη συνοδεία του σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου, ενώ στον μεγάλο χορό της Πέμπτης θα παρουσιαστεί ένα ειδικό πρόγραμμα με τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη.