77 %
NW
10.6 km/h
95 %
E
4 km/h
94 %
W
1.8 km/h
SW
9 km/h
68 %
SW
18.7 km/h
100 %
S
9.8 km/h

Δημοσιογραφική διάσκεψη για την μουσικοθεαρική παράσταση  «Ερωτό-κυκλοι»

Δημοσιογραφική διάσκεψη για την μουσικοθεαρική παράσταση  «Ερωτό-κυκλοι», πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.

Το έργο του Λευτέρη Αερόπουλου «Ερωτό-κυκλοι», είναι ένα μουσικο-θεατρικό ταξίδι που ξεκινά από τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου, συναντά τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, παραδοσιακές μεσογειακές μουσικές δραματοποιημένες και φτάνει στο «Φυλακισμένο σ’ αγαπώ» του Λευτέρη Αερόπουλου. Τρεις ομόκεντροι κύκλοι μουσικής, λόγου & κίνησης. 

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Παττιχείου Δημοτικού θεάτρου Βάσος Αργυρίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η παράσταση πέραν των μουσικών συνθέσεων του Λευτέρη Λερόπουλου, διαθέτει και το στοιχείο μιας μεγάλης έρευνας  που ερωτοτροπεί με την μεσαιωνική  μουσική, περνάει μέσα από τα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, φτάνει στην Κρήτη και την Κύπρο.

Ο κ. Αργυρίδης ανέφερε ότι αυτή η συνεργασία γίνεται με την στήριξη της ΟΕΛΜΕΚ, του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών Λεμεσού της Παγκύπριας Ένωσης Κριτικών και της ΠΟΕΔ.

Ο σκηνοθέτης του έργου Λευτέρης Αερόπουλος ανέφερε ότι αυτό το έργο είναι μια θεατρική εκδοχή του Ερωτόκριτου  ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει πολύ θέατρο στην παράσταση που συνδέεται με τον ρυθμό. 
 Ο κ. Αερόπουλος  ανέφερε ότι η τομή που έκανε σε σχέση με το έργο είναι η αντικατάσταση του ποιητή/αφηγητή από τον χωρό.

Ανέφερε παράλληλα, ότι όλα τα στοιχεία  του έργου συνθέτουν την άποψη του για τον Ερωτόκριτο που είναι σε τρεις ομόκετρους κύκλους γι΄αυτό  έχει και τον γενικό κύκλο «Ερωτό-κυκλοι».