77 %
NW
10.6 km/h
95 %
E
4 km/h
94 %
W
1.8 km/h
SW
9 km/h
68 %
SW
18.7 km/h
100 %
S
9.8 km/h

Το ΤΕΠΑΚ τιμά τον Βάσο Καραγιώργη

Τον διαπρεπή Κύπριο αρχαιολόγο, καθηγητή και ακαδημαϊκό Βάσο Καραγιώργη τιμά το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) στη Λεμεσό, με ένα αφιέρωμα μεθαύριο Πέμπτη στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο 1 του κτηρίου «Τάσσος Παπαδόπουλος». Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων ζωής και γόνιμης δραστηριότητας του Βάσου Καραγιώργη ο οποίος έχει εργαστεί άοκνα «προβάλλοντας την Κύπρο διεθνώς μέσα από ανασκαφές και μελέτες, κερδίζοντας, παράλληλα, ο ίδιος, διεθνή ακτινοβολία για την πλούσια και ποικίλη επιστημονική του δραστηριότητα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου. 

Κύριοι ομιλητές είναι ο αρχαιολόγος Χαράλαμπος Μπακιρτζής, διευθυντής του Ιδρύματος «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» και η επίσης αρχαιολόγος, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νότα Κούρου.

Θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός, ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κώστας Χαμπιαούρης, ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης και ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Τρικώμου, γενέτειρας του τιμωμένου, Ιάκωβος Χατζηβαρνάβας.

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της έκδοσης «Ο Βάσος Καραγιώργης όπως τον γνώρισα» από τον Κώστα Σερέζη, θα μιλήσει γι’ αυτήν ο ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης και ο συγγραφέας του βιβλίου ο οποίος θα αναφερθεί σε γεγονότα που έζησε «και δείχνουν τη διεθνή απήχηση που έχει το έργο του Βάσου Καραγιώργη». 

Η εκδήλωση, η οποία θα διαρκέσει γύρω στη μια ώρα, θα κλείσει με αντιφώνηση από τον τιμώμενο.