77 %
NW
10.6 km/h
95 %
E
4 km/h
94 %
W
1.8 km/h
SW
9 km/h
68 %
SW
18.7 km/h
100 %
S
9.8 km/h

«Ματωμένος Γάμος» από το θέατρο Ένα

 «Ματωμένος Γάμος» ή «Ματωμένα Στέφανα». Δύο άνδρες, μια γυναίκα, ένας έρωτας, ένα πάθος ισχυρότερο από την αγάπη και την άγρια φύση του κόσμου γύρω τους. Λυρισμός και σκληρότητα, ποίηση και θέατρο, έρωτας και ζήλια, εκδίκηση και θάνατος, με φόντο το γάμο δύο χωρικών στην Ανδαλουσία.  

Ο Λεονάρντο, Η Νύφη και Ο Γαμπρός  αποτελούν μια αχώριστη παρέα από μικρά παιδιά,  ένας ιδιαίτερος και άρρηκτος  όμως δεσμός δημιουργείται ανάμεσα στο Λεονάρντο και Τη Νύφη. 
Τα χρόνια περνούν, μεγαλώνουν κι εκείνη, ετοιμάζεται, παρά τη θέλησή της, για το γάμο της με Τον Γαμπρό, στη μέση της Λευκής Ερήμου, όπου ζει με τον πατέρα της. Μία μόλις  ημέρα πριν την τελετή, μια γριά Ζητιάνα της χτυπά την πόρτα, της προσφέρει ένα δώρο και μια συμβουλή: «Μην τον παντρευτείς, αν δεν τον αγαπάς», δίνοντας της δυο γυάλινα στιλέτα. Ένα ρίγος διαπερνά το κορμί της Νύφης. 

Ο γάμος όμως γίνεται, αλλά… Μόλις  τελειώνει η γαμήλια τελετή η Νύφη υποκύπτει στο πάθος της. Φεύγει μαζί με τον Λεονάρντο . O Γαμπρός παίρνει το δρόμο του δάσους, όπου κρύβεται το ζευγάρι των μοιχών. Εκεί οι δύο άντρες θα αναμετρηθούν και θα σκοτωθούν. Το δράμα κλείνει με το θρήνο των γυναικών, μάνας, πεθεράς, νύφης.

«Ο Ματωμένος Γάμος» είναι  ένα από τα πιο πολυμεταφρασμένα ισπανικά  έργα. Ο Λόρκα το έγραψε εμπνευσμένος από  ένα έγκλημα που έγινε στην ανδαλουσιανή πόλη Níjar. Πρόκειται για μια  ιστορία αγάπης, από τις πιο φημισμένες, αριστοτεχνικές και δυνατές τραγωδίες της  ισπανικής μυθοπλασίας. Μια ιστορία αγάπης που εκτυλίσσεται σε ένα μοναδικό, άγριο τοπίο όπου ζουν οι πρωταγωνιστές της, που αποτελούν την μεσογειακή εκδοχή ενός μοιραίου έρωτα ισάξιου με του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. 

Σκηνοθεσία, Διασκευή, Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Σκηνικά, Κοστούμια: Σταύρος Αντωνόπουλος
Χορογραφίες: Φιλίππα Στυλιανούδη
Βοηθoί Σκηνοθέτη: Φανή Σωκράτους, Αιμιλία Αντωνιάδου
Χειρισμός Φωτισμού, Ήχου: Γιώργος Αργυρίδης

Παίζουν: Έλενα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Βαρβάρα Χριστοφή, Σωτήρης Μεστάνας, Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Βασιλική Ανδρέου, Μαριλύ Μήλια, Φανή Σωκράτους, Γιώργης Χριστοδούλου, Φιλίππα Στυλιανούδη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:30 στο «θέατρο ένα»

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΣ
17, 18, 19 & 20 Οκτωβρίου στις 20:30

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
23, 24, 25 Οκτωβρίου στις 20:30

Προκρατήσεις στο τηλέφωνο 22348203