66 %
N
0 km/h
SE
2.4 km/h
82 %
N
0.6 km/h
S
3.9 km/h
79 %
E
1.6 km/h
100 %
NW
6.8 km/h

Συναυλία μνήμης Σόλωνα Μιχαηλίδη στο Αρχοντικό Αξιοθέας

Τον μεγάλο Κύπριο συνθέτη, μουσικολόγο, μαέστρο, δάσκαλο και οραματιστή Σόλωνα Μιχαηλίδη τιμά με αφορμή τα σαράντα χρόνια απουσίας του το 22ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου σε μια βραδιά μνήμης την Πέμπτη, στο Αρχοντικό Αξιοθέας.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Σόλων Μιχαηλίδης», είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στην πολύπλευρη προσωπικότητα του κορυφαίου μουσουργού, το έργο του οποίου υπήρξε καθοριστικό για την εξέλιξη της μουσικής παιδείας και της καλλιτεχνικής δραστηριότητας στην Κύπρο με συμφωνικά έργα, όπερες και ορατόρια.

Α' Μέρος
- Χαιρετισμός από τη Γεωργία Μιχαηλίδου, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Σόλων Μιχαηλίδης»
- Παρουσίαση οπτικογραφημένων συνεντεύξεων του Σόλωνα και Καλλιόπης Μιχαηλίδη
- «Σόλων Μιχαηλίδης, ο άνθρωπος και ο καλλιτέχνης» ομιλία από τον Μίκη Μιχαηλίδη, Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Σόλων Μιχαηλίδης»

Β’ Μέρος
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με έργα του συνθέτη για έγχορδα, φωνή, πιάνο και χορωδία.
Ερμηνεύουν το κουαρτέτο εγχόρδων «Προμηθέας», η σοπράνο Θεοδώρα Ράφτη, η πιανίστα Έλενα Μουζάλα και η χορωδία του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας με την Ρένα Στυλιανού στο πιάνο, υπό την διεύθυνση του Λοΐζου Λοΐζου.

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20:30. Το ταμείο ανοίγει μισή ώρα πριν από την κάθε εκδήλωση.

Εισιτήρια: κανονικό €10, φοιτητικό/μειωμένο €5. Εισιτήριο διαρκείας για όλες τις παραστάσεις Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου: €40.

Για πληροφορίες και κρατήσεις:
τηλ. 22894531-2 | Email: [email protected] 

Συναυλία μνήμης και στη Λεμεσό

Την Παρασκευή, έργα του σπουδαίου μουσουργού, μεταξύ αυτών η Σουίτα για τσέλο και πιάνο, Άρια της Ναυσικάς, Κερύνεια μου με πιάνο, Χαίρε Οδυσσέα, Η Ρωμιοσύνη, παρουσιάζουν το Κουαρτέτο εγχόρδων "Προμηθέας" με τους Νίκο Πίττα (βιολί), Ηρακλή Μιτέλλα (βιολί), Νίκο Παπαγεωργίου (βιόλα), Μιράντα Παπανεοκλέους (βιολοντσέλο), η Θεοδώρα Ράφτη (σοπράνο) και Έλενα Μουζάλα (πιάνο) με τη συμμετοχή της χορωδίας του Μουσικού Λυκείου Λεμεσού και της Κορίνας Βασιλείου (πιάνο). Διεύθυνση χορωδίας: Σόλων Κλαδάς. 

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών του Ριάλτο για τα 20 χρόνια του. 

Εισιτήρια: € 12 / 8

Κρατήσεις: Θέατρο Ριάλτο