61 %
NW
11.1 km/h
45 %
SW
9.2 km/h
56 %
SW
9.8 km/h
W
8.5 km/h
75 %
W
15 km/h
52 %
NW
6.4 km/h

Η Ελβετία συμμετέχει στο 22ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Το έργο inaudible είναι μία βραβευμένη χορογραφία για δεξιοτέχνες χορευτές που απέσπασε Βραβείο Καλύτερου Ελβετικού Χορευτικού Έργου το 2017 στον Διαγωνισμό «Current Works Competition». 

Στο έργο του, ο Βελγοελβετός Thomas Hauert αγγίζει το κοινό έδαφος μεταξύ χορού και μουσικής. 

Ο δημιουργός έχει ως αφετηρία την έννοια της «ερμηνείας» για αυτή την ομαδική περφόρμανς για έξι χορευτές. Χρησιμοποιεί υφιστάμενες μουσικές συνθέσεις, τις οποίες συσχετίζει με χορογραφικές παρτιτούρες, από τις οποίες προκύπτει ένα έργο δομημένου αυτοσχεδιασμού με βάση τη μουσική. 

Στο inaudible (2016), οι χορευτές έρχονται αντιμέτωποι με το Concerto in F του George Gershwin και το Ludus de Morte Regis του σύγχρονου συνθέτη MauroLanza. Εξερευνώντας πάντοτε νέες χορευτικές προσεγγίσεις, ο Hauert ανατρέπει την έννοια του mickey-mousing, δηλαδή την τεχνική συγχρονισμού μουσικής και δράσης επί σκηνής, επιτρέποντας στις κινήσεις να ακολουθήσουν απευθείας τη μουσική. Το αποτέλεσμα είναι μία συνοπτική και λεπτομερής χορογραφία, μία συναρπαστική σειρά κινήσεων που προσδίδουν υπόσταση στη μουσική εμπειρία. 
 
Η ZOO/Thomas Hauert είναι ομάδα σύγχρονου χορού που έχει τη βάση της στις Βρυξέλλες. Το 1998, ο Ελβετός χορευτής Thomas Hauert από το Σόλοτουρν της Ελβετίας, ίδρυσε τη δική του ομάδα χορού με την οποία έχει έκτοτε δημιουργήσει και παρουσιάσει πέραν των είκοσι έργων, όπως Cows in Space, Verosimile, Modify, Walking Oscar, Accords, MONO, (sweet) (bitter), inaudible, παραστάσεις που έχουν ταξιδέψει ανά τον κόσμο. Η πιο πρόσφατη δημιουργία του, με τίτλο How to proceed είναι μία παράσταση που σηματοδοτεί την 20ή επέτειο της ZOO/ThomasHauert, η πρεμιέρα της οποίας πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Θέατρο της Λιέγης (Théâtre de Liège). Πέρα από το πλαίσιο της ZOO, στο ενεργητικό του χορογράφου συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, συνεργασίες με τους ακόλουθους οργανισμούς και θέατρα: P.A.R.T.S., Zurich Ballet, Toronto Dance Theatre, Candoco Dance Company και CCN Ballet de Lorraine. Από το 2014, ο Thomas Hauert είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του προπτυχιακού προγράμματος σύγχρονου χορού της σχολής La Manufacture στη Λωζάννη. Είναι, επίσης, εξωτερικός συνεργάτης (“artiste en compagnonnage”) του Θεάτρου της Λιέγης για την περίοδο 2018-2022 και φιλοξενούμενος καλλιτέχνης στο Théâtre Les Tanneurs.

Θέατρο Ριάλτο, Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 8:30μ.μ. 
Πληροφορίες 77 77 77 45  
Είσοδος €8 (€30 Κάρτα για όλες τις παραστάσεις)