65 %
N
7.7 km/h
46 %
SW
7.4 km/h
56 %
SW
6.1 km/h
W
5.8 km/h
79 %
W
12.7 km/h
60 %
NW
3.7 km/h

Τα « Σιδερένια Πουλιά» από μαθητές του Δημοτικού Γιόλου – Μηλιού σε συνεργασία με το χαράκτη Χαμπή

Το περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Γιόλου – Μηλιού συμμετείχε στο διεθνές πρόγραμμα SOS4LOVE, με εκατοντάδες άλλα σχολεία και χιλιάδες μαθητές από όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια τα παιδιά να αποκτήσουν φωνή και να αποδείξουν στους μεγάλους ότι με την αγάπη, ακόμα και οι πιο μεγαλεπήβολοι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση .
   
 Στην πρώτη φάση του προγράμματος, οι δάσκαλοι και τα παιδιά του σχολείου , επιδίωξαν να βάλουν το λιθαράκι τους, στην επίτευξη του στόχου για πιο ποιοτική εκπαίδευση, για αγόρια και κορίτσια σε όλο τον κόσμο.
Στα πλαίσια του στόχου αυτού, μέσα από συνδιδασκαλίες, έχει προκύψει το κείμενο του βιβλίου «Σιδερένια Πουλιά» και σε συνεργασία με τον χαράκτη Χαμπή, έχει γίνει η εικονογράφησή του από τα ίδια τα παιδιά. Ψυχή της προσπάθειας αυτής, είναι  η Ελληνίδα εκπαιδευτικός Αγγελική Παππά.

Μέσα από τα έργα τους οι μικροί μαθητές παρουσιάζουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν παιδιά, σε διάφορα μέρη του κόσμου, όσον αφορά την εκπαίδευση τους. Σημειώνεται πως αύριο  Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθεί εικαστική έκθεση στο Κάστρο της Πάφου, με θέμα «Θέλω να πάω σχολείο!».

Στον χώρο της έκθεσης θα διατίθενται, επίσης, προς πώληση, αντίτυπα του βιβλίου «Σιδερένια Πουλιά». Τα έσοδα θα διατεθούν στον οργανισμό Malala Fund (https://www.malala.org/).