65 %
N
7.7 km/h
46 %
SW
7.4 km/h
56 %
SW
6.1 km/h
W
5.8 km/h
79 %
W
12.7 km/h
60 %
NW
3.7 km/h

«Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή από το Θέατρο ΕΝΑ

Την ξεκαρδιστική Ελληνική κωμωδία «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, επέλεξε να ανεβάσει για την καλοκαιρινή περίοδο το Θέατρο Ένα. Η avant premiere θα δοθεί στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου την Πέμπτη, 6 Ιουνίου στις 9 το βράδυ ενώ η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί στο «θέατρο ένα», στις 12 Ιουνίου στις 8 και 30 το βράδυ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η παράσταση στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου στηρίζεται από τον Φιλανθρωπικό Σωμάτειο «Αλκυονίδες» ενώ τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την θεραπεία παιδιού το οποίο πάσχει από καρκίνο και νοσηλεύεται στη Γερμανία.

Ένας ράφτης από την Σύρο, ο Μανώλης Κουτρούλης, φτάνει στην Αθήνα με σκοπό να παντρευτεί την Ανθούσα, κόρη της ξενοδόχου κυρίας Σπυριδούλας. Η φιλόδοξη Ανθούσα όμως, η οποία είναι ερωτευμένη με τον αστυνόμο Λεωνίδα Ξανθούλη, αρνείται να παντρευτεί τον Κουτρούλη, οποίος δεν είναι αντάξιος της τάξεως της. Έτσι δηλώνει στην μητέρα της ότι θα παντρευτεί τον Κουτρούλη μονάχα αν ανεβεί κοινωνικό επίπεδο και γίνει Υπουργός. Ο Κουτρούλης με την βοήθεια του φίλου του, Στροβίλη αρχίζει μια τρελή προεκλογική εκστρατεία. Ο Στροβίλης τρέχει στους δρόμους της Αθήνας και διαδίδει ότι ο Κουτρούλης έγινε Υπουργός. Πλήθος κόσμου πολιορκεί το «νέο» Υπουργό ζητώντας του χάρες, θέσεις και αξιώματα σε σημείο που κάνει τον αφελή Κουτρούλη να πιστέψει ότι έγινε στ’ αλήθεια Υπουργός!

Τα νέα φτάνουν και στην Ανθούσα η οποία σίγουρη για το αξίωμα του Μανώλη, πείθεται να τον παντρευτεί. Τα πράγματά όμως δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται καθώς ο Μανώλης όχι μόνο δεν γίνεται Υπουργός αλλά πέφτει και θύμα εκμετάλλευσης από ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα…

Eλεύθερη διασκευή κειμένου: Ερμίνα Κυριαζή

Σκηνοθεσία: Mαρίνος Ανωγυριάτης

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής

Κοστούμια: Mιράντα Θεοδωρίδου

Σχεδιασμός φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Γιώργης Χριστοδούλου, Ερμίνα Κυριαζή, Βασιλική Ανδρέου, Mικαέλλα Θεοδουλίδου και Χαρά Γεωργιάδη

Τακτικές παραστάσεις στο «θέατρο ένα» κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 20:30 - κρατήσεις 22348203

Λεμεσός: 9 & 10 Ιουλίου στις 20:30 στο «θέατρο ένα» - Β’ Δημοτική Αγορά Λεμεσού - κρατήσεις Λεμεσού 99395970