91 %
N
0.8 km/h
98 %
SW
2.1 km/h
96 %
N
4.8 km/h
E
2.6 km/h
79 %
SW
10.3 km/h
100 %
NW
5 km/h

Εθνική Κύπρου: Χειροκροτήσαμε και εμείς τους Βέλγους…

Δυστυχώς τα προγνωστικά για συντριβή της Εθνικής μας επιβεβαιώθηκαν.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για τα προκριματικά του Euro 2020, γνωρίζοντας την συντριβή με 6-1 από την Εθνική Βελγίου. Μπορεί να πει κανείς πως η Εθνική μας ομάδα μπήκε καλά στο παιχνίδι αφού ήταν αυτή που προηγήθηκε με το πολύ όμορφο σε δημιουργία γκολ του Νικόλα Ιωάννου στο 14’ . Θεωρείται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς μια καλή αρχή θα ήταν αν κρατούσαμε το υπέρ μας προβάδισμα για περισσότερο. Θυμίζουμε πως δεχτήκαμε την ισοφάριση μόλις δύο λεπτά αργότερα με τον Μπεντέκε ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου βρεθήκαμε να χάνουμε με 4-1 χάρις σε γκολ των Ντε Μπρόινε (35’ 41’) και Καράσκο (44’). Σχετικά με το δεύτερο ημίχρονο, το Βέλγιο παρά το γεγονός πως έριξε τους ρυθμούς, κατάφερε να βρει δίκτυα ακόμη δύο φορές με αυτογκόλ του Χριστοφόρου στο 51’ και με το δεύτερο γκολ του Μπεντέκε στο 68’.

Ουσιαστικά χθες το βράδυ έγινε το αναμενόμενο. Η Εθνική μας ομάδα έλαβε μέρος στην φιέστα των Βέλγων οι οποίοι συνεχίζουν να γράφουν ιστορία. Σίγουρα μιλάμε για μια Εθνική ομάδα η οποία έχει καταφέρει να “δέσει” όλους τους ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης που διαθέτει και για να μην μακρηγορούμε, το γεγονός πως βρίσκεται στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης μόνο τυχαίο δεν είναι.

Παρόλα αυτά, η Εθνική μας δεν είναι το Βέλγιο αλλά η Κύπρος, η απόδοση της οποίας είναι και το θέμα μας! Συμφωνούμε πως αντιμετωπίζαμε μια μεγάλη ομάδα η οποία αγωνιζόταν στην έδρα της, αλλά σίγουρα η εμφάνιση θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Η ουσία είναι πως ολοκληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας με μια συντριβή, αποτυχαίνοντας να εκπληρώσουμε τον στόχο της τρίτης θέσης ενώ σημειώσαμε μόλις τρεις νίκες κόντρα σε ομάδες οι οποίες βρίσκονταν σε χαμηλότερη θέση από εμάς στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση από όσους στηρίζουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς πέρα από τα διάφορα που γράφονται και λέγονται πως “κτίζεται κάτι καλό”, η ουσία και τα αποτελέσματα είναι εκεί και αυτό δεν αλλάζει.

Κωνσταντίνος Νικολάου