77 %
NW
10.6 km/h
95 %
E
4 km/h
94 %
W
1.8 km/h
SW
9 km/h
68 %
SW
18.7 km/h
100 %
S
9.8 km/h

ΑΠΟΨΗ: Τoυς επαναστάτες τους πάτησαν τα τρένα...

09:40 14.03.2017
Του Πόλυ Χαραλάμπους
 
Ο περισσότερος κόσμος έχει απομακρυνθεί από τα γήπεδα. Προτιμά να βλέπει μπάλα από την τηλεόραση και να μην πηγαίνει στις κερκίδες. Δεν είναι φετινό το φαινόμενο, αλλά συμβαίνει τα τελευταία 4-5 χρόνια. Οι λόγοι δεν είναι μόνο οικονομικοί. Είναι άλλα… χίλια δυο πράγματα που δεν λειτουργούν σωστά στο χώρο του ποδοσφαίρου και ο κόσμος αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που το διοικούν.
 
Ο πιο σοβαρός λόγος, είναι η αναξιοπιστία του αθλήματος. Έχει πάει στο κόκκινο. Για να βρίσκεται στην ανυποληψία το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου, δεν φταίει μόνο το… αιώνιο καθεστώς των Κουτσοκούμνηδων, του Κούμα και της υπόλοιπης «κομπανίας», αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων. Με τις πράξεις και την ανοχή τους, ουσιαστικά τους συντηρούν στην εξουσία.
 
Ακόμα κι αυτοί οι παράγοντες ομάδων, που φωνάζουν κάθε τρεις και λίγο για τη διαιτησία, επιρρίπτοντας ευθύνη στους κυβερνώντες του αθλήματος, με τη στάση που τηρούν όποτε πρόκειται να γίνουν εκλογές στην Ομοσπονδία, ουσιαστικά προσυπογράφουν την ανανέωση της θητείας του καθεστώτος, το οποίο κατά την κυπριακή… έχει δρατζιάσει.
 
Είναι πολλά τα στραβά και τα ανάποδα που ταλαιπωρούν τον βασιλιά των σπoρ στον τόπο μας. Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, για να συντηρείται η υπάρχουσα κατάσταση, και εμείς οι δημοσιογράφοι. Έχουμε κάτσει στα βραστά μας. Βολευόμαστε δυστυχώς κι εμείς, με τούτη την κατάσταση.
 
Φοβόμαστε κι εμείς τα «μαύρα φίδια» που διοικούν το ποδόσφαιρο. Έχουν αποκτήσει τόση πολλή δύναμη, που επηρεάζουν καταστάσεις ακόμα και μέσα σε ομίλους Μέσων Ενημέρωσης.
 
Έγινε κάποιος έλεγχος, απ’ εκείνους που όλα τα κόβουν και όλα τα ράβουν (γενικό ελεγκτή και βουλευτές), για τη σχέση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με το ημικρατικό κανάλι της Cytavision, το οποίο προβάλλει απευθείας τους περισσότερους αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος;
 
Όταν εξαγγέλθηκε η δημιουργία της ΚΟΠ TV, ασχολήθηκε κανείς με τη σχέση αλληλο-εξάρτησης που έχει με το Cytavision;
 
Υπάρχει και μια άλλη πτυχή, που δεν τη γνωρίζει ο πολύς ο κόσμος. Η Ομοσπονδία πολλές φορές συμπεριφέρεται σαν τοκογλύφος, έναντι μερικών σωματείων. Μιλάμε ιδιαίτερα γι’ αυτά που «πούλησαν» τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα στην ΚΟΠ TV.
 
Είναι πολλά άλλα πράγματα, τα οποία μπορούμε να παραθέσουμε, που φανερώνουν ότι το… αιώνιο καθεστώς της ΚΟΠ έχει αποκτήσει απίστευτη δύναμη. Φοβούνται σχεδόν οι πάντες να τα βάλουν μαζί τους. Γι’ αυτό και δεν είμαστε τόσο αισιόδοξοι, ότι θα μπει το ποδόσφαιρο στο προσεχές μέλλον, σε καινούργιες και πιο σύγχρονες βάσεις.
 
Δυστυχώς αγαπητοί αναγνώστες, είναι είδος προς εξαφάνιση οι «επαναστάτες» στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Μάλλον τους έχουν πατήσει τα τρένα. Παρότι δεν διαθέτουμε αυτό το μέσο συγκοινωνίας στο νησί…