40 %
W
8.4 km/h
39 %
NE
7.4 km/h
50 %
SE
7.9 km/h
SW
3.2 km/h
50 %
S
8 km/h
51 %
S
7.6 km/h

ΑΠΟΨΗ: Ήθελαν αψίδα για τα μάτια του κόσμου;

11:45 23.05.2017
Του Πόλυ Χαραλάμπους.
 
Πέρασε στην ιστορία άλλο ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Το κατέκτησε ο… συνήθης ύποπτος ο ΑΠΟΕΛ. Δεν πρόκειται για αμιγώς αθλητική ιστοσελίδα, γι αυτό και δεν θα μπω στη διαδικασία της ανάλυσης των βασικών λόγων, για τους οποίους άλλος ένας τίτλος… κατέληξε στον θρυλικό εξώστη του οικήματος του συλλόγου της Λευκωσίας.
 
Θα καταπιαστώ με άλλο θέμα. Το παράπονο που είχαν οι διοικούντες, αλλά και αρκετοί υποστηρικτές του ΑΠΟΕΛ. Ότι δεν τους έδωσαν… συγχαρητήρια για το επίτευγμα τους, όπως και ότι οι παίχτες του Απόλλωνα δεν τους έκαναν αψίδα το περασμένο Σάββατο, πριν τον μεταξύ τους αγώνα στο ΓΣΠ.
 
Το ζήτημα με την… αψίδα (που δεν έγινε), επισήμως δεν το είπε κανείς από την ποδοσφαιρική οικογένεια του ΑΠΟΕΛ. Το ανέδειξαν μόνο κάποιες οπαδικές ιστοσελίδες της ομάδας της Λευκωσίας. Επίσης πολλοί οπαδοί… το γνωστοποίησαν το παράπονο τους, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ή μέσω μηνυμάτων σε ραδιοφωνικές εκπομπές (λάβαμε τέτοιου είδους μηνύματα και στην εκπομπή «Μεγάλη Κερκίδα» στο δικό μας το ραδιόφωνο).
 
Τα πολλά νέα παιδιά που «έριξε» το περασμένο Σάββατο ο Σωφρόνης Αυγουστή, να παίξουν απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, δεν φταίνε σε τίποτε, για τον μη σχηματισμό αψίδας. Αν έπαιρναν εντολή να το πράξουν, δεν νομίζω ότι θα έλεγαν «όχι».
 
Άλλο μήνυμα θέλω να στείλω προς τον ΑΠΟΕΛ και ειδικά σε εκείνους που «χαλάστηκαν» για το ότι δεν τους αποδόθηκαν οι… πρέπουσες «τιμές» από τους αντιπάλους- για τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο πρωταθλήματος που κατέκτησαν. Από τη στιγμή που δεν θα το ένιωθαν και θα λειτουργούσαν υποκριτικά, κάνοντας απλώς αψίδα (ή τους έδιδαν συγχαρητήρια) για τα μάτια του κόσμου, καλύτερα που δεν μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία…
 
Οι δυο ομάδες θα τα ξαναπούν αύριο στο ΓΣΠ για τον τελικό του κυπέλλου. Χάριν συζήτησης, αν ο Απόλλωνας καταφέρει να κάμει το back to back στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση και θεωρήσουν στον ΑΠΟΕΛ ότι δεν θα το πάρει η λεμεσιανή ομάδα με την αξία της το τρόπαιο, δεν υπάρχει λόγος να υποκριθούν και να τους δώσουν συγχαρητήρια.
 
Φτάνει πια σε τούτο τον τόπο να… κάνουμε «πράγματα» μόνο για το θεαθήναι. Ας γίνουμε όλοι πιο αληθινοί.